Duurzame Plaagdierbeheersing
Ongedierte kan overlast veroorzaken en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Daarom helpen wij particulieren en bedrijven met het bestrijden van ongedierte. Onze werkzaamheden voeren wij uit volgens de wettelijke richtlijnen, We houden ons aan alle milieuregels en zijn in bezit van alle benodigde certificaten. Wij onderzoeken de oorzaak en vervolgens een permanente oplossing zonder inzet van gif.
Een zorgeloze leefomgeving
Groene gemeenten hebben parken, bossen, weilanden en tuinen. Dat betekent prettig leven. Niet alleen voor de inwoners, maar ook voor dieren en planten. Doorgaans genieten ze van leuke dieren zoals vogels, egels en eekhoorntjes en vinden ze mooie bomen en bloeiende struiken ook prachtig.
Maar er zijn soms dieren die iets minder welkom zijn, zoals ratten, muizen, teken, vliegen en muggen. En dan zijn er ook nog planten uit andere landen die voor flinke overlast kunnen zorgen zoals de reuzenbereklauw of de Japanse duizendknoop.
Duurzame beheersing
Meerlanden helpt gemeenten bij het beheersen en bestrijden van plaagdieren en invasieve exoten. We werken daarbij het liefst met preventieve maatregelen.
Bestrijdingsmiddelen lijken misschien de snelste oplossing, maar meestal lossen die het probleem maar voor een korte tijd op. De ongewenste planten en dieren komen na verloop van tijd gewoon weer terug. Daarom willen we de échte oorzaak van het probleem aanpakken. Anders blijf je bestrijdingsmiddelen gebruiken en dat is bepaald niet duurzaam.
Onze aanpak
Meerlanden hanteert de Integrated Pest Management (IPM) benadering. We kijken bijvoorbeeld of er voor invasieve exoten natuurlijke vijanden zijn die we kunnen inzetten, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, of bacteriën of schimmels. Dat heet biologische bestrijding. Soms blijkt gewoon een laag mulch al voldoende om ongewenste plantgroei te stoppen.
Om plaagdieren onder controle te krijgen gebruiken we vallen, lokmiddelen, waterstralen of we creëren barrières. Pas als allerlaatste redmiddel passen we chemische bestrijdingsmiddelen toe. De chemicaliën worden altijd zorgvuldig geselecteerd zodat ze een minimale impact hebben op alle andere dieren, planten, insecten en organismen.
Mediterraans draaigatje
Redelijk nieuw in Nederland is het Mediterraans Draaigatje. De naam doet zomers aan, maar vergis je niet. Deze exoot is zich via onder andere leegstaande kassen – lekker warm natuurlijk – aan het nestelen in ons land. Met een unieke en milieuvriendelijke bestrijdingsmethode proberen we dit te voorkomen.
Je hebt onvoldoende toestemming gegeven
We kunnen dit onderdeel niet weergeven.